MLEVENO MESO

Angus mleveno meso dobija se finim mlevenjem mesa plećke. Idealno je za pripremanje sarme, punjenih paprika, ćufti i drugih jela.

Meso je vakumirano i zamrznuto u pakovanju od jednog i pola kilograma.

1.430,00 RSD/kg*

*uračunat PDV

PREDLOG ZA PRIPREMU

Sarmice u vinovom listu

Sastojci:

  • 500g mlevenog mesa
  • 250g praziluka
  • 10 kašika pirinča
  • 250ml bujona
  • ulje po potrebi
  • 30-tak mariniranih listova vinova loze
  • 1 jaje
  • aleva paprika
  • so, mleveni biber
  • mešavina začina, brašno

Listove vinove loze preliti ključalom vodom kako bi malo omekšali. Na ulju propržiti sitno seckani praziluk, pa kada postane staklast, dodati meso, ali ga ne pržiti mnogo. Dodati zatim očišćeni i oprani pirinač, naliti supom, začiniti solju, biberom i mešavinom začina po ukusu i dinstati par minuta, dok tečnost upola ne uvri. U masu zatim staviti jaje, izmešati i skloniti sa vatre da se malo prohladi. Kašikom fila „puniti“, uvijati po jedan list vinove loze i formirati sarmicu. Ređati u posudu jednu do druge. Poželjno je da sve budu poređane u jedan red. Uvijene sarmice zatim naliti vrelom vodom da ogreznu, pa na ringli krčkati dok ne provri, smanjiti vatru i kuvati dok ne budu upola mekane, nekih 30 minuta. Od ulja napraviti zapršku sa brašnom i alevom paprikom. Naliti preko sarmica i protresti posudu i malo kašikom razdvojiti između, kako bi se svuda zaprška lepo razlila. Po potrebi, naliti i vrelu vodu ako je isuviše isparila. Staviti ih u rernu, zagrejanu na 200C i peći još nekih 30 minuta. Poslužiti uz kiselo mleko ili kiselu pavlaku.

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency