T-BONE STEAK

Black Angus T–bone steak se sastoji od bifteka sa jedne strane i ramsteka sa druge, koje spaja kost u obliku slova T. Ova kost mu daje i karakterističan slatkast ukus. T–bone steak je srednje mramorisanosti i masnoće, što znači da se lako i ravnomerno priprema. Najbolji je dinstan, pečen ili grilovan. Prosečna težina mu je oko 650 gr.

3.685,00 RSD/kg*

Pozovite za raspoloživost ovog proizvoda

*uračunat PDV

PREDLOG ZA PRIPREMU

T-bone steak u sosu

Sastojci:

  • 4 parčeta Black Angus by Forte T-bone steak-a
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 manja glavica iseckanog crnog luka (1/2 šolje)
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2/3 šolja vode
  • 1/3 šolje jabukovog cidera
  • 1/4 šolje sherry sirćeta
  • 2 kašike Worcestershire sosa
  • 2 kašike Dijon senfa
  • 1/2 šolje urmi, očišćenih i iseckanih

 

angus steak

Priprema:
Na umerenoj temperaturi u manjem sudu za kuvanje istopiti puter. Dodati luk, pa dinstati 4 minuta, zatim dodati paradajz pire i dinstati još 2 minuta.
Uliti vodu, jabukov cider, sherry sirće, Worcestershire sos i senf, pa ostaviti da vri oko jednog minuta. Smanjiti temperaturu, dodati urme i krčkati oko 20 minuta. Skloniti sa vatre, a zatim uz pomoć ručnog blendera od smese napraviti glatki sos. Paziti da se ne ohladi.

Stekove posoliti i pobiberiti, pa ih peći ili grilovati po želji (predlažemo blagu temperaturu za srednje pečeni stek). Meso ostaviti da odstoji 5 minuta poklopljeno folijom. Servirati sa sosom.

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency