OSSO BUCCO

Black Angus Osso Bucco je debljine oko 3 cm, u centralnom delu ima kost sa koštanom srži, po kojoj je ovaj komad mesa i dobio naziv, “kost sa rupom”. Priprema Osso Bucco podrazumeva sporo dinstanje u kombinaciji sa povrćem. Tokom dinstanja koštana srž se razlaže, a meso dobija na mekoći i sočnosti. Idealan je za pripremu supi i čorbi.

1.650,00 RSD/kg*

*uračunat PDV

Osso Bucco

Sastojci:

  • 4 parčeta osso bucco
  • 1 veća isečena šargarepa
  • 1 veći crni luk, fino iseckan
  • nekoliko čenova belog luka, oljuštenih i izgnječenih
  • nekoliko listova lovora
  • malo slatke paprike
  • začinite po želji, npr. ruzmarinom
  • malo brašna
  • so i biber
  • oko 150g očišćenog paradajza iz konzerve
  • maslonovo ulje
  • 4 kašike maslaca
  • 2 dcl belog vina
  • 1 dcl vode ili bujona

 

Priprema:

Osso Bucco posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. U kaserolu ili sud za pečenje, na srednjoj temperaturi ringle, sipajte jedan do dva “gutljaja” maslinovog ulja da prekrije dno suda i maslac. Dinstajte meso 2 minuta sa obe strane, pa dodajte povrće i nastavite dinstanje. Meso često okrećite, dok ne bude lepo pečeno sa obe strane. Uspite belo vino i kuvajte dok se količina vina ne smanji za 2/3. Dodajte pasirani paradajz iz konzerve, začine, vodu ili bujon i dinstajte.

Pripremljeno uklonite sa ringle i smestite u zagrejanu pećnicu na 180 stepeni, da se peče otkriveno oko sat i po ili dok se srž u centru kosti ne rastopi, a meso ne odvaja od kosti. Ako želite dodati još malo vode ili bujona, uradite to pred kraj.

Jelo poslužite preko palente, krompira ili pirinča koji će upiti sve sokove.

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency