MESO ZA GULAŠ

Black Angus meso za gulaš dobija se od najmekših delova vrata i plećke. Sečeni su na kocke i pogodni za pripremu gulaša, paprikaša i sličnih jela koja se dinstaju. Kod lagane pripreme dostiže se izuzetna mekoća mesa, koja oslobađa vrhunski ukus junetine.

1.540,00 RSD/kg*

*uračunat PDV

PREDLOG ZA PRIPREMU

Gulaš

  • 1.3kg Black Angus by Forte mesa za gulaš
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera
  • 2 kašike ulja
  • 2 veća iseckana crna luka
  • 3 veće šargarepe iseckane na kolutove
  • 3 iseckana čena belog luka
  • ¼ šolje paradajz pirea
  • ¼ šolje brašna
  • 2 čaše crnog vina
  • 2 šolje goveđeg bujona
  • 3 lista lovora
  • 2 grančice svežeg timijana
  • 1.3 kg belog krompira očišćenog I isečenog na kocke
  • 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
  • 2 kašičice mevenog svežeg peršuna

 

gulas

Priprema:

Uključiti pećnicu na 160 stepeni. Meso posoliti i pobiberiti. U prethodno ugrejanu i nauljeni dublji sud za pečenje, sipati pripremljeno meso.  Ugrejati ringlu na 190 stepeni, pa meso propržiti sa svih strana, dok ne poprimi branokastu boju. Pečeno meso izvaditi iz suda, pa u njega sipati crni i beli luk, šargarepu i paradajz pire. Mešajući dinstati 2-3 minuta, štrugajući sadržaj sa dna suda da se ne zalepi. Dodati brašno, pa opet sve mešati. Dodati crno vino i krčkati još 5 minuta na 160 stepeni, uz neprestano mešanje dok se ne dobije smesa nalik sirupu. U smesu sipati pečeno meso, bujon, lovor i timijan. Ostaviti da provri, pa sve dobro promešati ponovo pazeći da sadržaj ne ostane zalepljen za dno i zidove lonca. Poklopljen sud za pečenje staviti u u rernu da se peče oko 2 sata.

Dodati krompir i ruzmarin, pa nastaviti kuvanje u poklopljenom sudu dok krompir ne omekša, otprilike oko jednog sata. Ukoliko je potrebno, po želji još posoliti i pobiberiti. Garnirati sa svežim peršunom.

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency