ŠNICLE OD BUTA

Black Angus šnicle od buta su pažljivo odabrani najmekši delovi buta, pogodni za dinstanje ili grilovanje. Svaka šnicla je tanko sečen komad buta, ravnomerno prošarana masnoćom, što mesu daje ukus punoće i sočnosti.

1.760,00 RSD/kg*

 

*uračunat PDV

PREDLOG ZA PRIPREMU

Black Angus a la Stroganoff

Sastojci:

  • pola šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 600 – 800g junećih šnicli od buta isečenih na trake
  • 3 kašike maslaca
  • 1 šolja seckanog crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 konzerva (300ml) goveđeg bujona
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 3 kašike čili sosa
  • 400g iseckanih pečurki
  • 2 čaše kisele pavlake
  • kuvane nudle
  • iseckan svež peršun

 

Priprema:

U veću plastičnu kesu ubacite brašno, so, papriku, biber i isečeno meso. Sve dobro protresite nekoliko puta, dok meso ne bude dobro obloženo. U većem, dubljem tiganju istopite maslac. Na njemu propržite meso, dok ne poprimi braon boju. Zatim iz tiganja izvadite meso, a ubacite iseckan crni i beli luk i pržite dok sve ne omekša. Vratite meso nazad u tiganj. Dodajte bujon, senf, čili sos i pečurke, poklopite, pa kuvajte na tihoj vatri oko jednog sata.

Pred kraj jelu dodajte pavlaku. Promešajte i ostavite da se kuva, ali ne dozvolite da provri. Dobijenom smesom prelijte prethodno skuvane nudle.

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency