BIFTEK

Angus biftek spada u sam vrh kvaliteta zbog svoje izuzetne mekoće. Dužine oko pola metra, pozicioniran u predelu leđa, biftek se dobija odvajanjem od T-bone steak-a.

Vrhunski biftek se obično služi
pripremljen na žaru, dinstan ili pržen.

3.685,00 RSD/kg*

*uračunat PDV

PREDLOG ZA PRIPREMU

Biftek sa pečurkama

Sastojci:

  • 1 glavica belog luka
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • so i biber
  • 2 bifteka debljine oko 3cm
  • 450g iseckanih šampinjona
  • 3 kašike maslaca
  • 1 kašičica Worchestershire sosa
  • 2 kašike brendija
  • 2 dcl goveđeg bujona

 

Priprema:

Ugrejati rernu na 170 stepeni. Glavici belog luka odeci vrh, ubaciti je u manju vatrostalnu posudu, preliti kašikom maslinovog ulja, posoliti i pobiberiti. Peći oko sat vremena, dok čenovi ne postanu mekani i zlatne boje. Izvaditi iz pečnice i ostaviti da se malo ohladi. Pečenu glavicu belog luka razdvojiti na čenove, ubaciti u manju posudu i preliti sa pola kašike otopljenog maslaca. Ostaviti po strani.

Bifteke ostaviti da odstoje neko vreme na sobnoj temperaturi. Nauljiti ih, posoliti, pobiberiti i začiniti po želji, pa ih peći na grilu oko 5 minuta sa obe strane.

Uzeti tiganj, pa na umerenoj temperaturi na preostalom maslacu i maslinovom ulju prodinstati pečurke. Ne solite i ne biberite pečurke dok ne poprime lepu braon boju, a onda u njih dodajte Worcestershire sos, brendi, bujon i prethdno pripremljen beli luk. Dinstajte dok se smesa ne smanji na svoju četvrtinu. Prespite sve u pleh, a u sredini napravite prazan prostor u koji ubacite grilovane bifteke. Prelijte ih uljem i maslacem u kojem je stajao pečeni beli luk. Odmah sve ubacite u prethodno ugrejanu pećnicu i pecite oko 7 minuta za srednje slabo pečen biftek. Izvadite iz pećnice, pokrijte folijom i ostavite da sve odmara 5 minuta. Servirajte bifreke prelivene pečurkama.

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency