Moj favorit: Black Angus (stareni) burgeri

Ovaj mesnati užitak se s vremena na vreme nađe i na mom meniju. Kada su te prilike u pitanju, uvek se odlučim za burgere koje proizvodi porodična firma Black Angus iz Beograda. Utiske o kvalitetu, ukusu i teksturi mesa angus goveda, koje uzgaja ova firma, opširnije možete pročitati ovde.

Za kvalitetan burger potrebne su dve stvari: pravi odnos masnoće i mesa i jaka vatra. Po nepisanom pravilu, ukusan i sočan burger dobija se onda kada postotak masnoće u mesnoj mešavini ne prelazi 20% ukupne mase. Da pojasnim, potrebno je 20% masnoće i 80% mesa. Način na koji se masnoća i meso mešaju je stvar odabrane tehnologije pripreme ili ličnog afiniteta.

Isto se odnosi i na pripremu mesne mase, za koju tvrde da je najbolja nakon što odstoji dan-dva. Lično, najviše volim burgere od tzv. odležale mesne mase jer su tako pripremljeni burgeri dominantno bogatiji aromom mesa za razliku od onih koje pripremam odmah po mlevenju mesa i mešenju mesne mase.

Što se temperature pečenja tiče, burgeri vole užarene površine na kojima se peku par minuta sa svake strane. Iz sopstvenog iskustva mogu reći da će kvalitetan burger uvek biti ukusan bez obzira kako ga pripremite ali da su razlike u ukusima izuzetno velike upravo zbog načina na koji se burgeri termički obrađuju. Burgeri se mogu peći na roštilju, u tiganju ili rerni, bez masnoće, sa par kapi ulja ili komadićem putera ali ono što ih definiše kao izuzetne je veština majstora koji ih pripremi i njegovo poznavanje mesa tj. na koji način je pripremljena mesna masa.

Kada su Black Angus burgeri u pitanju zaista ne znam tajnu prerade i pripreme mesa ali ono što znam jeste da su ovi burgeri uvek izuzetno ukusni. Upravo je ovo jedan od razloga zašto su nadaleko čuveni i prepoznatljivi. Sa željom da se što više koncentrišem na burgere koje ova firma proizvodi, ovog puta se neću osvrtati na ostale proizvode iz asortimana koji nude a koje možete naručiti posetom njihove onlajn prodavnice.

Pored klasičnih burgera, Black Angus by Forte u ponudi ima i burgere od starenog mesa.

Ovi burgeri su apsolutan delikates jer nude rajski užitak koji nećete zaboraviti. Burgeri su izuzetno sočni, mekani poput omekšalog putera i takve teksture da se prosto tope u ustima. Možete ih poslužiti uz sir ili neki pikantan sos ali mišljenja sam da njihova aroma i lepota briljiraju kada ih servirate uz komad hleba. Tada možete osetiti sve nijanse ukusa starenog mesa, koje bih mogla podvesti pod ukuse nalik prženom puteru (brown butter).

Burgere uvek poslužim uz neki sos iz tzv. uradi sam palete tj. od namirnica koje mi se u tom trenutnku zateknu u kući – kečap, pavlaka, senf, majonez, caciki ili tartar sos. Osim sosa uz burgere uvek poslužim sveže ili kiselo povrće: zelena krecava ili ajsberg salata, paradajz, crni luk, kiseli krastavac… Što se dodataka tiče, to je apsolutno na vama i znajte da dobar tj. kvalitetan burger ne mogu pokvariti ni način pečenja a ni odabir priloga.

Često me pitate kako začiniti burgere. Uvek preporučujem da to budu so i krupno mleveni crni biber (sveže mleven) jer je baš ovaj začin nešto što savršeno obgoreva na vatri i otpušta specifičnu aromu koja obogaćuje meso. Znači, samo so i crni biber.

Jedino što zaista može naružiti dobar burger jeste pecivo uz koje se poslužuje. Zato, uvek obratite pažnju upravo na izbor peciva tj. zemički koje kupujete ili pripremate.

Lahmadžun

Znate ili naslućujete da mnogo volim pite. Iako ta ljubav tokom godine oscilira zbog temperaturnih uslova, čim počnu hladniji dani ja joj se trkom vraćam.

E, samo da se zna, nisam ja neka pobegulja. Nego, volim kad se malo uželimo jedna druge – pita i ja. Bežanje nije moj fazon. Ja se suočavam sa izazovima. Naročito s onim gastronomskim. Znala sam i da preteram u hrabrosti, sa željom da dokažem svoje. S iskustvima i godinama kriterijumi se menjaju pa se tako sada slatko nasmejem na usiljenost i tvrdoglavost koje sam tada posmatrala kao svoju hrabrost, divlju hrabrost. No, svakako da je ta neukroćenost i goropadnost bila od vajde. Najviše za moju glavicu. 😉 Sad vam je jasno zašto mi se brk nasmeje kad neko kaže – baš je mirna, draga. Jesam, nije da nisam al’ ne znate vi mene… No, bilo nekad.  Da se vratim na temu.

Evo, prethodnih dana, a i danas, je baš osvežilo i ja se što pre sa radošću vratih staroj ljubavi – pitama.

Pita sa mesom je moja hrana za utehu i znam da je mnogi od vas rado pripremaju. Zato, uživajmo zajedno uz ovaj recept sa malom izmenom koja se odnosi na najbitniji sastojak ovog jela – juneće meso vrhunskog kvaliteta. O junećem mesu angus pasmine koje proizvodi i na naše tržište plasira porodična firma “Black Angus by Forte“ pisala sam nedavno i možda već znate da za ovo meso imam samo reči hvale.

Svi proizvodi koji se nalaze u ponudi ovog proizvođača su vrhunskog kvaliteta i nemojte oklevati da ih isprobate. Imate moju toplu preporuku za ovo meso koje se odlično uklapa i u najobičnija jela poput brojnih pita sa mesom.

Potrebne namirnice:
500 g kora za pite
– Nadev –
500 g mlevenog mesa @blackangusforte
1 struk praziluka
1 krompir
so, biber po ukusu
ulje za prženje
– Premazivanje kora –
120 ml ulja
300 ml kisele vode
– Preliv –
3 jajeta
200 g milerama
malo soli

Način pripreme:
– Nadev –
Na ugrejanom ulju dinstati sitno seckani praziluk dok ne omekša. Dodati mleveno meso, pomešati sa lukom i usitniti ga tako da se dobije rastresita masa. Najbitnije je da se meso ne preprži jer je neophodno da ostane sočno. Zatim, dodti izrendan krompir i začine, promešati i skloniti sa vatre kada veći deo tečnosti ispari.
– Ređanje –
U podmazan pleh (od rerne, veliki) poređati tri kore i svaku premazivati mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru ravnomerno naneti fil. Postupak ponavljati sve dok se ne utroši materijal. Znači, svaka kora se premazuje mešavinom ulja i vode, a na svaku treću se ravnomerno nanosi fil. Slaganje završiti sa tri premazane kore.
– Prelivanje –
Tankim i oštrim nožem iseći pitu (gledati da nož prođe do ivica i dna posude) na kocke, pa ravnomerno preliti umućenim jajima i mileramom. Tako pripremljenu pitu ostaviti 15-ak minuta da miruje (taman dok se rerna ugreje).
Pitu peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta, a zatim je ostaviti u isključenoj pećnici sa zatvorenim vratima dok se ne prohladi.

Black Angus by Forte pita sa mesom

Znate ili naslućujete da mnogo volim pite. Iako ta ljubav tokom godine oscilira zbog temperaturnih uslova, čim počnu hladniji dani ja joj se trkom vraćam.

E, samo da se zna, nisam ja neka pobegulja. Nego, volim kad se malo uželimo jedna druge – pita i ja. Bežanje nije moj fazon. Ja se suočavam sa izazovima. Naročito s onim gastronomskim. Znala sam i da preteram u hrabrosti, sa željom da dokažem svoje. S iskustvima i godinama kriterijumi se menjaju pa se tako sada slatko nasmejem na usiljenost i tvrdoglavost koje sam tada posmatrala kao svoju hrabrost, divlju hrabrost. No, svakako da je ta neukroćenost i goropadnost bila od vajde. Najviše za moju glavicu. 😉 Sad vam je jasno zašto mi se brk nasmeje kad neko kaže – baš je mirna, draga. Jesam, nije da nisam al’ ne znate vi mene… No, bilo nekad.  Da se vratim na temu.

Evo, prethodnih dana, a i danas, je baš osvežilo i ja se što pre sa radošću vratih staroj ljubavi – pitama.

Pita sa mesom je moja hrana za utehu i znam da je mnogi od vas rado pripremaju. Zato, uživajmo zajedno uz ovaj recept sa malom izmenom koja se odnosi na najbitniji sastojak ovog jela – juneće meso vrhunskog kvaliteta. O junećem mesu angus pasmine koje proizvodi i na naše tržište plasira porodična firma “Black Angus by Forte“ pisala sam nedavno i možda već znate da za ovo meso imam samo reči hvale.

Svi proizvodi koji se nalaze u ponudi ovog proizvođača su vrhunskog kvaliteta i nemojte oklevati da ih isprobate. Imate moju toplu preporuku za ovo meso koje se odlično uklapa i u najobičnija jela poput brojnih pita sa mesom.

Potrebne namirnice:
500 g kora za pite
– Nadev –
500 g mlevenog mesa @blackangusforte
1 struk praziluka
1 krompir
so, biber po ukusu
ulje za prženje
– Premazivanje kora –
120 ml ulja
300 ml kisele vode
– Preliv –
3 jajeta
200 g milerama
malo soli

Način pripreme:
– Nadev –
Na ugrejanom ulju dinstati sitno seckani praziluk dok ne omekša. Dodati mleveno meso, pomešati sa lukom i usitniti ga tako da se dobije rastresita masa. Najbitnije je da se meso ne preprži jer je neophodno da ostane sočno. Zatim, dodti izrendan krompir i začine, promešati i skloniti sa vatre kada veći deo tečnosti ispari.
– Ređanje –
U podmazan pleh (od rerne, veliki) poređati tri kore i svaku premazivati mešavinom ulja i kisele vode. Na treću koru ravnomerno naneti fil. Postupak ponavljati sve dok se ne utroši materijal. Znači, svaka kora se premazuje mešavinom ulja i vode, a na svaku treću se ravnomerno nanosi fil. Slaganje završiti sa tri premazane kore.
– Prelivanje –
Tankim i oštrim nožem iseći pitu (gledati da nož prođe do ivica i dna posude) na kocke, pa ravnomerno preliti umućenim jajima i mileramom. Tako pripremljenu pitu ostaviti 15-ak minuta da miruje (taman dok se rerna ugreje).
Pitu peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 35 minuta, a zatim je ostaviti u isključenoj pećnici sa zatvorenim vratima dok se ne prohladi.

pitasamesom

Black Angus by Forte gulaš sa pivom

Sastojci:

1 kašika masti
500 g BlackAangus by Forte mesa za gulaš
100 g mesnate slanine
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
3 krupne glavice crnog luka
1 kašika brašna
300 ml crnog piva (Guinness)
2 kašike paradajz pirea (paste)
800 ml tople vode
1 šargarepa
1 list lovora
2 čena belog luka
prstohvat majčine dušice

 

Priprema:

U šerpu staviti mast i sačekati da se razgreje. Dodati meso, začiniti ga i na umerenoj temperaturi propržiti sa svih strana, toliko da dobije rumenu boju. Zatim, propženo meso izvaditi iz šerpe i ostaviti sa strane.
U istoj posudi u kojoj se pržilo meso nastaviti prženje ostalih sastojaka. Ako je posuda “suva” tj. ako nema dovoljno masti, dodati oko ½ kašike masti. Zatim, dodati sitno ceckan crni luk i dinstati dok ne omekša.
Nakon toga dodati sitno isečenu mesnatu slaninu i nastaviti prpženje sve dok slanina ne dobije rumenu boju. Tome dodati beli luk i očišćenu, na krupnije komade isečenu, šargarepu, pa kratko propržiti.
Zatim, sve posuti kašikom brašna i propržiti minut-dva, uz mešanje.
Dodati list lovora, majčinu dušicu, pivo, paradajz pire i toplu vodu, pa sve dobro promešati da se pasta i prethodno dodato brašno dobro rastvore.
Kada tečnost provri, dodati proprženo meso (i sokove koje je tokom stajanja opustilo). Ako je potrebno naliti još malo tečnosti koliko da prekrije meso. Poklopiti i ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi oko sat i po tj. dok meso ne postane mekano.
Pred kraj kuvanja skoniti poklopac i ostaviti gulaš da se krčka još desetak minuta.  Po potrebi, dodatno začiniti jelo.

– Ukoliko ne konzumirate alkohol, recimo   da aromu piva možete zameniti ovom mešavinom:
2 šolje vode +1 kašičica #WorchestershireSauce (vorčester sos) + 2 juneće kocke za supu.


– Ne savetujem da pre prženja meso uvaljate u brašno jer tako obrađeno meso neće moći lepo da se isprži sa svih strana, a brašno se uhvati za dno posude pa je posle teže nastaviti redosled kuvanja.

Preporučujemo pripremu:

Black Angus by Forte ražnjići sa koricom od kafe i zelenog bibera

Za juneće meso angus pasmine najverovatnije je da ste već čuli. Angus junetina smatra se izuzetnom zbog specifične prošaranosti mesa (mišići i masnoća), po kojoj se utvrđuje i rangira kvalitet mesa. Što je stepen mramoriranosti veći, to je i kvalitet mesa bolji. Mramoriranost mesa koja, pored ove rase goveda, u još boljim srazmerama odlikuje čuvenu i najskuplju kobeansku govedinu upravo i čini angus junetinu kvalitetnom i jedinstvenom. Da se razumemo, angus i kobe pasmina su dve kvalitetne sorte ali tekstura, izgled i ukus mesa ne mogu se porediti.  Upravo je mramorirano meso izuzetno cenjeno i traženo u ugostiteljstvu, a zastupljenost proizvoda firme Black Angus by Forte u brojnim beogradskim restoranima dovoljno govori o kvalitetu i potražnji mesa koju ova firma nudi.

 

Izuzetno prisutan ukus mesa koji će vas “udariti” i nahraniti toliko da sigurno nećete osetiti glad narednih 12-24 časa jeste najizraženija karakteristika angus junetine. Ovo govorim iz ličnog ugla, kao neko ko meso ne konzumira prečesto ali itekako ume da uživa u ukusima koje ono nudi. Meso angus goveda pruža, mogli bismo reći, gorštački užitak – što nikako nije za čuđenje s obzirom na samo poreklo angus goveda, a to je Škotska. Ovo govedo odlikuje se dobrom otpornošću na velike razlike u temperaturama, zbog čega je pogodno za odgoj i tov u hladnijim ali i u toplijim predelima.

Iz ovoga se može zaključiti da je Srbija pogodno klimatsko i geografsko podneblje za uzgoj angus goveda, iako su mnogi osporavali mogućnost dobijanja iole kvalitetnog mesa ove vrste junadi uzgojenih na našim prostorima. Inače, matično stado firme Black Angus uvezeno je iz Nemačke, a prva grla oteljena su na Zlataru.

 

Moram priznati da u skorije vreme nisam jela ništa slično. Naime, kombinacija mesa jačeg ukusa i intenzivnih, zemljanim tonovima protkanih, začina učinila je ove ražnjiće pravim gastronomsko-hedonističkim biserom.

 

Potrebne namirnice:
oko ½ kg Black Angus by Forte mesa
(šnicle od buta)
– mešavina začina za koricu –
( tzv. suva marinada)
2 kašike morske soli
2 kašike sveže mlevene kafe
2 kašike belog luka u granulama
1 kašičica korijandera
2 kašike dimljene paprike
1 kašičica tucane ljute paprike
1 kašika zelenog bibera

 

Način pripreme:
Meso iseći na kockice i blago ga nauljiti. Posebno sjediniti začine i fino ih samleti. Začine dobro utrljati u meso, nanizati meso na prethodno u vodi potopljene štapiće za roštilj (15-ak min), poređati ih na pleh i peći u ugrejanoj rerni na 180°C 12 minuta ili na roštilju. Poslužiti uz priloge po želji.

Napomena: Za pripremu ove količine mesa nećete utrošiti kompletnu suvu marinadu. Ostatak možete sačuvati u staklenoj, dobro zatvorenoj posudi i čuvati mesec dana, uz ostale začin 

 

Preporučujemo:

Nachos Black Angus burger

Specijalni Black angus Burger čini juneće meso Black Angus by Forte, crna lepinja, rukola, paradajz, chedar sir, onion rings, burger sos,nachos sos.

 

Nachos je TEX-MEX restoran u centru Beograda, u ulici Strahinjića Bana 66a

U ponudi je dostava za Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilulu i Novi Beograd!
011/26 23 433
Poručite 👇nachos.rs/narucivanje

Istraživanje:

Angus meso na fast fud meniju

Pre nekoliko godina Angus meso je doživelo bum u velikim svetskim lancima brze hrane, kao svojevrsni delikates i nešto što je do tad bilo rezervisano samo za specijalizovane stejk i gril restorane.

 
Angus juneće meso je možda najmasovnije uplivalo na tržište kroz ogromne lance fast fud restorana kao što su McDonalds i Burger King. Verovatno još jedan marketinški pokušaj da se osveži asortiman i ponudi nešto kvalitetnije i hranjivije u odnosu na njihov tradicionalan meni i tako pridobije armija ljudi, koja zbog negativne kampanje koju prati konzumiranje fast fud hrane,  jednostavno ne dolazi u njihove objekte.
 
Tržište koje propagira zdrav pristup životu, a na prvom mestu zdravu ishranu, svakim danom raste i sve više je ljudi koji paze šta jedu. Meso je i dalje jedna od najzastupljenijih namirnica u ishrani, ali i tu se pojavljuje razlika, pojedine vrste mesa smatraju se zdravijim, što zbog načina uzgoja životinja, što zbog njihove hranjive vrednosti (količine masti i proteina).
 
Zato ne čudi zašto jedan McDonalds pompezno najavljuje mesec svojevrsnog delikatesa, Angus burger, naglašavajući jedistven ukus ovog mesa, kao i bitan detalj da je ovo meso ujedno i veoma zdravo.
 
Da se podsetimo da rasa Black Angus goveda svoju izdašnost i kvalitet u muskulaturi duguje upravo svežoj ishrani koja uključuje veliki unos trave, pa ne čudi zašto je ovo meso bogato nutrijentima, a ukus fantastičan. Ono što ga čini izuzetno sočnim je mramorisanost ili prošaranost masnoćom.
 
Uzgoj ove rase je strogo kontrolisan i kao takav spada u grupu namirnica koje se, između ostalog, zbog načina odgoja odlikuju visokim kvalitetom.
 
Zašto se sve više Black Angus meso smatra zdravom hranom idealnom za sportiste, pročitajte u ostalim našim Novostima.

Preporučujemo: Burgeri u Beogradu

"DOUBLE TROUBLE" u Duomo-u
Strahinjća bana 66

Još jedno mesto gde može poručiti sočan burger u Beogradu.

Instagram: #ljubljanawelldone #duomo_pizzeria_osteria

Ishrana:

Blagodeti juneće rozbratne

Porcija rozbratne od 100g sadrži oko 206 kalorija i 28,5 grama proteina. Sa manje od 4,5 grama zasićenih masti i manje od 95 miligrama holesterola, ovaj deo junetine spada u “posnije” komade (prema klasifikaciji Ministarstva za poljoprivredu Sjedinjenih Država). Dobar je izvor vitamina grupe B koji podržavaju vaša crvena krvna zrnca, kao i minerala cinka, fosfora i selena. Obezbeđuje razumnu dozu gvožđa, mada manje nego što biste je dobili u porciji spanaća, ovsene kaše ili tamne čokolade.

 

Najskuplje meso je u centru

Mnogi ne znaju da se najskuplji komadi mesa seku iz centralnog dela goveda, a to su leđa ili rebra. Zašto je meso u centralnom delu najskuplje? Meso goveda je mekše što je dalje od rogova i kopita. Mišići nogu i vrata snose najveći teret pokreta, pa samim tim moraju biti najčvršći. Zbog toga je meso iz ovih delova tvrđe.

Leđa i rebra su u središtu životinje i u poređenju sa vratnim i mišićima nogu, mngo manje su opterećeni, pa su ovi mišići mekši. Primer mekih komada junećeg mesa je rozbratna, sa T-bone stekom i file minjonom. Ovi komadi su uvek rado traženi od strane vrhunskih restorana.

Zdrava hrana:

Zašto je juneće meso postalo “Fitness Food” broj 1

Iako je prethodnih desetak godina veganski režim ishrane postao veoma trendi, junetina se vraća na velika vrata kao izuzetno zdrava hrana. Sve više bodibildera i ljudi koji se intenzivno bave sportom i fitnesom u svoju ishranu uključuje i ovu namirnicu.

 

“Protein je najhranjivija mаterijа u junetini kojа može biti od velike koristi svаkome ko trenirа”, kаže Rik Hol, registrovаni dijetetičаr i predаvаč prehrаne nа držаvnom univerzitetu Arizonа (Tempe). Juneće meso ne sаdrži sаmo belаnčevine, već imа impresivnu kolekciju devet esencijаlnih аminokiselinа i visoku biološku vrednost, što znаči dа je veomа probаvljiva i upotrebljiva zа naš organizam, objаšnjаvа Hаll. U stvаri, studije pokаzuju dа je hrаnа sа visokom biološkom vrednošću ono što trebа unositi u organizam, kako bi se mišićno tkivo obnovilo i ojačalo.

 

Ali prehrаmbene vrline junećeg mesa sežu dаleko iznаd proteinа. Korisni minerаli u junetini uključuju аntioksidаntni selen, visoko аpsorbujuće gvožđe i imunostibilni cink, pri čemu su nаjpoznаtiji vitаmini tiаmin, riboflаvin, niаcin, pаntotenskа kiselinа, B6 i B12. “Nekoliko ovih mikronutrijenаtа su uključeni u energetski metаbolizаm i pomаžu telu dа ih koristi kao izvor energije, kаo što su ugljeni hidrаti i mаsti”, nаpominje Hаll. A sа oko 2 grаmа kreаtinа po kilogrаmu, junetina može dаti vаšem telu kreаtin koji pomaže bodi bilderima pri podizanju velikih tereta.

 

A štа je sа sаdržаjem mаsti? Dа, juneći odrezаk ili burger sаdrži više mаsti od belog mesa bez kožice, ali neke zаsićene mаsti su neophodne zа održаvаnje nivoа testosteronа u organizmu, dok jednu trećinu zаsićenih mаsnoćа čini steаrinskа kiselinа – kojа, kаže Hаll, imа neutrаlаn uticаj nа nivo holesterolа u krvi. Ipak tu preostaju dve trećine masti, koje bi smo trebali izbeći, pa se kao deo Fitness obroka preporučuju komadi junetine sa manjim procentom masnoće. Iako su takvi komadi manje mekani od  onih prošaranijih masnoćom, preporučuje se njeno mariniranje ili tzv. odstojala junetina, jer tokom procedure mariniranja ili starenja i najposnijji delovi postaju mekani i sočni.

 

Zato ne čudi što se u ishranu sportista i onih koji aktivno vežbaju pod terminom Fitness hrana može naći sočni juneći stek.

#fitness hrana beograd #fitness food beograd #zdrava hrana

Preporučujemo pripremu:

Domaći burger od domaćeg mesa, domaćinska ishrana!

Photo: Mytastypot

Potvrda kvaliteta:

Black Angus by Forte potvrda ispravnosti proizvoda

HACCP sertifikat je potvrda kojom garantujemo kvalitet i ispravnost svih naših proizvoda po standardima EU.

 

Šta je HACCP?

HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primena podrazumeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbednosti hrane.

fortehaccp

Preporučujemo:

Još jedna lokacija u Beogradu sa sočnim Black Angus by Forte burgerom

U srcu Vračara, u blizini Kalenić pijace, ušuškan između zgrada, nalazi se “Cornelius & Cylinder”, restoran/bar jedinstvenog ambijenta i atmosfere.

 

Jedan od specijaliteta ovog restorana, a svakako i naša preporuka, je slasni burger napravljen od našeg Black Angus by Forte mesa za burgere.

 

Preporučujemo pripremu:

Black Angus gulaš

Photo: Mytastypot

Za dobar gulaš je najvažnije dobro meso. Pošto je do dobrog komada teško doći, obično za gulaš u mesarama kupujem juneći ili teleći but. Za poslednji koji sam pravila koristila sam Black Angus meso od najmekših delova vrata i plećke a pred kraj kuvanja sam dodala još i kockicu čokolade. Rečima ne mogu opisati koliko je ukus ovog gulaša bio dobar, te vam iskreno preporučujem da ispobate ovaj recept.

RECEPT

 

Sastojci:
1 kg junećeg buta
5-6 glavica crvenog luka
1 šargarepa
50 g celera
1 čaša crvenog vina
1 čaša bujona
2 kašike dimljene paprike
3 kašike pirea od paradajza
1 kašičica začina za gulaš Spice up
1 kašičica lovora
1 kašika Worčester sosa
So
Biber
Kockica – dve crne čokolade
Priprema:
Korak 1 – Luk iseckajte na režnjeve i prodinstajte na ulju. Šargarepu i celer usitnite u secku, dodajte luk i nastavim sa dinstanjem.
Korak 2 – Meso iseckajte na kockice (ja uglavnom zamolim mesara da to uradi umesto mene) i dodajte ga u povrće.
Korak 3 – U ovom koraku dodajete začine: prvo ide čaša vina koji pustite da se ukuva desetak minuta. Zatim ide ostatak nabrojanih začina i na kraju bujon. Sve to zajedno krčkate sat i po do dva tj. što se duže bude kuvalo to će meso biti mekše i sočnije.
Korak 4 – Za kraj ostavljate poslednji, ali po meni i najbitniji začin – kockica čokolade koja svemu daje poseban šmek. Gulaš služite sa prilogom po želju, kod mene je tu uglavnom krompir pire.

U našem asortimanu:

Vakumirani burgeri spremni za pripremu

Sa Black Angus by Forte priprema ukusnih burgera nije bila nikad lakša.

Od sada kod nas možete kupiti vakumirane burgere pakovane na komad.

Svaki burger je pojedinačno zapakovan, tako da vam olakša čuvanje mesa do trenutka pripreme. Idealan za restorane ili  za situacije kada vam treba brz i ukusan obrok.

 Naš burger je napravljen od čistog Black Angus junečeg mesa sa naše farme i oblikovan za pripremu na roštilju ili tiganju.

Savet: pre prečenja burger palcem lagano utisnuti u sredini, kako bi se ravnomerno ispekao.

 

 Za poručivanje i raspoloživost artikla nas pozovite na:

Tel: +381 63 360 399; +381 63 609 973 ili E-mail: office@blackangus.rs

 

Više o burgeru >> 

Preporučujemo:

Naši burgeri u Duomo-u u Strahinjića Bana

Sočni Black Angus burgeri u Beogradu od sada i u restoranu DUOMO u Strahinjića Bana 66 u Beogradu. Više o restoranu na http://duomo.rs/

duomo burger

Predstavljanje:

MYTASTYPOT priprema homemade Black Angus biftek

Homemade black angus beef tartare.👉 Za tatar biftek, najvažnije je dobro meso! Na #funanddining radionici korišćen je @blackangusforte biftek vrhunskog kvaliteta koji smo začinili žumancetom od prepelice, a sve to na kraju poslužili na crostinima sa homemade aromatičnim puterom😋 Recept možete pronaći na https://www.mytastypot.com .

Photo: Mytastypot

Predstavljanje:

MYTASTYPOT priprema domaći Black Angus burger

What’s your favorite burger experience!? Just discovered mine homemade one!🍔🍔🍔 Ono kad vam zima zakuca na početku proleća, a vama toplo u stomaku! Za tu toplinu zaslužno @blackangusforte – Angus vrhunsko govedje meso🥩

Photo: Mytastypot

Copyright © 2018 Forte Angus d.o.o.
All rights reserved. Design by Smartisticum agency

Call Now ButtonPoručivanje