Preporučujemo:

Nachos Black Angus burger

Specijalni Black angus Burger čini juneće meso Black Angus by Forte, crna lepinja, rukola, paradajz, chedar sir, onion rings, burger sos,nachos sos.

 

Nachos je TEX-MEX restoran u centru Beograda, u ulici Strahinjića Bana 66a

U ponudi je dostava za Stari grad, Savski venac, Vračar, Palilulu i Novi Beograd!
011/26 23 433
Poručite 👇nachos.rs/narucivanje

Istraživanje:

Angus meso na fast fud meniju

Pre nekoliko godina Angus meso je doživelo bum u velikim svetskim lancima brze hrane, kao svojevrsni delikates i nešto što je do tad bilo rezervisano samo za specijalizovane stejk i gril restorane.

 
Angus juneće meso je možda najmasovnije uplivalo na tržište kroz ogromne lance fast fud restorana kao što su McDonalds i Burger King. Verovatno još jedan marketinški pokušaj da se osveži asortiman i ponudi nešto kvalitetnije i hranjivije u odnosu na njihov tradicionalan meni i tako pridobije armija ljudi, koja zbog negativne kampanje koju prati konzumiranje fast fud hrane,  jednostavno ne dolazi u njihove objekte.
 
Tržište koje propagira zdrav pristup životu, a na prvom mestu zdravu ishranu, svakim danom raste i sve više je ljudi koji paze šta jedu. Meso je i dalje jedna od najzastupljenijih namirnica u ishrani, ali i tu se pojavljuje razlika, pojedine vrste mesa smatraju se zdravijim, što zbog načina uzgoja životinja, što zbog njihove hranjive vrednosti (količine masti i proteina).
 
Zato ne čudi zašto jedan McDonalds pompezno najavljuje mesec svojevrsnog delikatesa, Angus burger, naglašavajući jedistven ukus ovog mesa, kao i bitan detalj da je ovo meso ujedno i veoma zdravo.
 
Da se podsetimo da rasa Black Angus goveda svoju izdašnost i kvalitet u muskulaturi duguje upravo svežoj ishrani koja uključuje veliki unos trave, pa ne čudi zašto je ovo meso bogato nutrijentima, a ukus fantastičan. Ono što ga čini izuzetno sočnim je mramorisanost ili prošaranost masnoćom.
 
Uzgoj ove rase je strogo kontrolisan i kao takav spada u grupu namirnica koje se, između ostalog, zbog načina odgoja odlikuju visokim kvalitetom.
 
Zašto se sve više Black Angus meso smatra zdravom hranom idealnom za sportiste, pročitajte u ostalim našim Novostima.

Preporučujemo: Burgeri u Beogradu

"DOUBLE TROUBLE" u Duomo-u
Strahinjća bana 66

Još jedno mesto gde može poručiti sočan burger u Beogradu.

Instagram: #ljubljanawelldone #duomo_pizzeria_osteria

Ishrana:

Blagodeti juneće rozbratne

Porcija rozbratne od 100g sadrži oko 206 kalorija i 28,5 grama proteina. Sa manje od 4,5 grama zasićenih masti i manje od 95 miligrama holesterola, ovaj deo junetine spada u “posnije” komade (prema klasifikaciji Ministarstva za poljoprivredu Sjedinjenih Država). Dobar je izvor vitamina grupe B koji podržavaju vaša crvena krvna zrnca, kao i minerala cinka, fosfora i selena. Obezbeđuje razumnu dozu gvožđa, mada manje nego što biste je dobili u porciji spanaća, ovsene kaše ili tamne čokolade.

 

Najskuplje meso je u centru

Mnogi ne znaju da se najskuplji komadi mesa seku iz centralnog dela goveda, a to su leđa ili rebra. Zašto je meso u centralnom delu najskuplje? Meso goveda je mekše što je dalje od rogova i kopita. Mišići nogu i vrata snose najveći teret pokreta, pa samim tim moraju biti najčvršći. Zbog toga je meso iz ovih delova tvrđe.

Leđa i rebra su u središtu životinje i u poređenju sa vratnim i mišićima nogu, mngo manje su opterećeni, pa su ovi mišići mekši. Primer mekih komada junećeg mesa je rozbratna, sa T-bone stekom i file minjonom. Ovi komadi su uvek rado traženi od strane vrhunskih restorana.

Zdrava hrana:

Zašto je juneće meso postalo “Fitness Food” broj 1

Iako je prethodnih desetak godina veganski režim ishrane postao veoma trendi, junetina se vraća na velika vrata kao izuzetno zdrava hrana. Sve više bodibildera i ljudi koji se intenzivno bave sportom i fitnesom u svoju ishranu uključuje i ovu namirnicu.

 

“Protein je najhranjivija mаterijа u junetini kojа može biti od velike koristi svаkome ko trenirа”, kаže Rik Hol, registrovаni dijetetičаr i predаvаč prehrаne nа držаvnom univerzitetu Arizonа (Tempe). Juneće meso ne sаdrži sаmo belаnčevine, već imа impresivnu kolekciju devet esencijаlnih аminokiselinа i visoku biološku vrednost, što znаči dа je veomа probаvljiva i upotrebljiva zа naš organizam, objаšnjаvа Hаll. U stvаri, studije pokаzuju dа je hrаnа sа visokom biološkom vrednošću ono što trebа unositi u organizam, kako bi se mišićno tkivo obnovilo i ojačalo.

 

Ali prehrаmbene vrline junećeg mesa sežu dаleko iznаd proteinа. Korisni minerаli u junetini uključuju аntioksidаntni selen, visoko аpsorbujuće gvožđe i imunostibilni cink, pri čemu su nаjpoznаtiji vitаmini tiаmin, riboflаvin, niаcin, pаntotenskа kiselinа, B6 i B12. “Nekoliko ovih mikronutrijenаtа su uključeni u energetski metаbolizаm i pomаžu telu dа ih koristi kao izvor energije, kаo što su ugljeni hidrаti i mаsti”, nаpominje Hаll. A sа oko 2 grаmа kreаtinа po kilogrаmu, junetina može dаti vаšem telu kreаtin koji pomaže bodi bilderima pri podizanju velikih tereta.

 

A štа je sа sаdržаjem mаsti? Dа, juneći odrezаk ili burger sаdrži više mаsti od belog mesa bez kožice, ali neke zаsićene mаsti su neophodne zа održаvаnje nivoа testosteronа u organizmu, dok jednu trećinu zаsićenih mаsnoćа čini steаrinskа kiselinа – kojа, kаže Hаll, imа neutrаlаn uticаj nа nivo holesterolа u krvi. Ipak tu preostaju dve trećine masti, koje bi smo trebali izbeći, pa se kao deo Fitness obroka preporučuju komadi junetine sa manjim procentom masnoće. Iako su takvi komadi manje mekani od  onih prošaranijih masnoćom, preporučuje se njeno mariniranje ili tzv. odstojala junetina, jer tokom procedure mariniranja ili starenja i najposnijji delovi postaju mekani i sočni.

 

Zato ne čudi što se u ishranu sportista i onih koji aktivno vežbaju pod terminom Fitness hrana može naći sočni juneći stek.

#fitness hrana beograd #fitness food beograd #zdrava hrana

Preporučujemo pripremu:

Domaći burger od domaćeg mesa, domaćinska ishrana!

Photo: Mytastypot

Potvrda kvaliteta:

Black Angus by Forte potvrda ispravnosti proizvoda

HACCP sertifikat je potvrda kojom garantujemo kvalitet i ispravnost svih naših proizvoda po standardima EU.

 

Šta je HACCP?

HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda. Njegova primena podrazumeva poštovanje standardnih operativnih procedura i uputstava kojima se smanjuju rizici po bezbednosti hrane.

fortehaccp

Preporučujemo:

Još jedna lokacija u Beogradu sa sočnim Black Angus by Forte burgerom

U srcu Vračara, u blizini Kalenić pijace, ušuškan između zgrada, nalazi se “Cornelius & Cylinder”, restoran/bar jedinstvenog ambijenta i atmosfere.

 

Jedan od specijaliteta ovog restorana, a svakako i naša preporuka, je slasni burger napravljen od našeg Black Angus by Forte mesa za burgere.

 

Preporučujemo pripremu:

Black Angus gulaš

Photo: Mytastypot

Za dobar gulaš je najvažnije dobro meso. Pošto je do dobrog komada teško doći, obično za gulaš u mesarama kupujem juneći ili teleći but. Za poslednji koji sam pravila koristila sam Black Angus meso od najmekših delova vrata i plećke a pred kraj kuvanja sam dodala još i kockicu čokolade. Rečima ne mogu opisati koliko je ukus ovog gulaša bio dobar, te vam iskreno preporučujem da ispobate ovaj recept.

RECEPT

 

Sastojci:
1 kg junećeg buta
5-6 glavica crvenog luka
1 šargarepa
50 g celera
1 čaša crvenog vina
1 čaša bujona
2 kašike dimljene paprike
3 kašike pirea od paradajza
1 kašičica začina za gulaš Spice up
1 kašičica lovora
1 kašika Worčester sosa
So
Biber
Kockica – dve crne čokolade
Priprema:
Korak 1 – Luk iseckajte na režnjeve i prodinstajte na ulju. Šargarepu i celer usitnite u secku, dodajte luk i nastavim sa dinstanjem.
Korak 2 – Meso iseckajte na kockice (ja uglavnom zamolim mesara da to uradi umesto mene) i dodajte ga u povrće.
Korak 3 – U ovom koraku dodajete začine: prvo ide čaša vina koji pustite da se ukuva desetak minuta. Zatim ide ostatak nabrojanih začina i na kraju bujon. Sve to zajedno krčkate sat i po do dva tj. što se duže bude kuvalo to će meso biti mekše i sočnije.
Korak 4 – Za kraj ostavljate poslednji, ali po meni i najbitniji začin – kockica čokolade koja svemu daje poseban šmek. Gulaš služite sa prilogom po želju, kod mene je tu uglavnom krompir pire.

U našem asortimanu:

Vakumirani burgeri spremni za pripremu

Sa Black Angus by Forte priprema ukusnih burgera nije bila nikad lakša.

Od sada kod nas možete kupiti vakumirane burgere pakovane na komad.

Svaki burger je pojedinačno zapakovan, tako da vam olakša čuvanje mesa do trenutka pripreme. Idealan za restorane ili  za situacije kada vam treba brz i ukusan obrok.

 Naš burger je napravljen od čistog Black Angus junečeg mesa sa naše farme i oblikovan za pripremu na roštilju ili tiganju.

Savet: pre prečenja burger palcem lagano utisnuti u sredini, kako bi se ravnomerno ispekao.

 

 Za poručivanje i raspoloživost artikla nas pozovite na:

Tel: +381 63 360 399; +381 63 609 973 ili E-mail: office@blackangus.rs

 

Više o burgeru >> 

Preporučujemo:

Naši burgeri u Duomo-u u Strahinjića Bana

Sočni Black Angus burgeri u Beogradu od sada i u restoranu DUOMO u Strahinjića Bana 66 u Beogradu. Više o restoranu na http://duomo.rs/

duomo burger

Predstavljanje:

MYTASTYPOT priprema homemade Black Angus biftek

Homemade black angus beef tartare.👉 Za tatar biftek, najvažnije je dobro meso! Na #funanddining radionici korišćen je @blackangusforte biftek vrhunskog kvaliteta koji smo začinili žumancetom od prepelice, a sve to na kraju poslužili na crostinima sa homemade aromatičnim puterom😋 Recept možete pronaći na https://www.mytastypot.com .

Photo: Mytastypot

Predstavljanje:

MYTASTYPOT priprema domaći Black Angus burger

What’s your favorite burger experience!? Just discovered mine homemade one!🍔🍔🍔 Ono kad vam zima zakuca na početku proleća, a vama toplo u stomaku! Za tu toplinu zaslužno @blackangusforte – Angus vrhunsko govedje meso🥩

Photo: Mytastypot